Efekty współpracy Vivid Games i Qualcomm

W przyszłym tygodniu spółka Vivid Games zaprezentuje specjalne wydanie gry Godfire™: Rise of Prometheus, wykorzystujące możliwości najnowszego procesora Qualcomm® Snapdragon™ 805

Premiera Godfire na Qualcomm® Snapdragon™ 805,to efekt współpracy z największym producentem mobilnych procesorów na świecie. - Specjalna wersja Godfire przygotowana wspólnie z firmą Qualcomm, to przykład najbardziej zaawansowanej technicznie gry mobilnej na świecie. Wpisuje się to w naszą strategię obecności w najnowszych i nadchodzących trendach. Specjalna wersja Godfire będzie także przygotowana pod kolejny procesor Qualcomm® Snapdragon™ 810, który wkrótce zadebiutuje na rynku . zapowiada Remigiusz Kościelny, prezes Vivid Games. W najnowsze dzieło bydgoskiej spółki zagrać będzie można m.in. na Samsung Galaxy Edge, Galaxy Note 4 czy Nexus 6.

Godfire™: Rise of Prometheus w wersji na Qualcomm® Snapdragon™ 805 wzbogacony jest o zaawansowane efekty graficzne, niespotykane dotychczas w grach mobilnych. – To między innymi zastosowane wyłącznie dla procesorów Qualcomm efekty wykorzystujące technologie „teselacji” i „antyaliasingu”. - tłumaczy Jarek Wojczakowski, wiceprezes Vivid Games.

Gry Vivid Games są chętnie wykorzystywane do prezentacji możliwości technologicznych nowych urządzeń mobilnych. Tego typu współpraca rozpoczęła się od konferencji prezentującej nową konsolę Shield firmy Nvidia na początku 2013 roku. Od tego czasu zarówno Real Boxing jak i Godfire pokazane zostały wielokrotnie, m.in. na nowych telewizorach Sony Bravia, konsoli Razer Forge TV na targach CES w styczniu tego roku. Współpraca z partnerami technologicznym jest dla nas niezwykle istotna. Dzięki niej możemy prezentować nasze produkty w tak fantastyczny sposób. Nasze relacje biznesowe będą owocować na tym polu w przyszłości- zapewnia Kościelny.

Orzeł chce poprawić stan ...
Orzeł zajmuje się recyklingiem zużytych ...
W czwartek na małym parkiecie GPW ...
5,25 mln zł - taki był obrót akcjami na ...