BALTONA - Akcjonariusze kupują taniej w sklepach spółki

Notowany na NewConnect operator sklepów wolnocłowych PHZ Baltona S.A wprowadza karty rabatowe dla swoich akcjonariuszy. Posiadacze walorów spółki otrzymają 12 proc. zniżki na asortyment we wszystkich sklepach Baltony w Polsce.

Wzrost wartości inwestycji, potencjalnie wyższe stopy zwrotu w porównaniu z innymi spółkami czy możliwość otrzymania dywidendy – to dość powszechne argumenty, które inwestorzy biorą pod uwagę przy zakupie akcji. Na tym jednak lista korzyści nie musi się kończyć. Z takiego założenia wyszła spółka PHZ Baltona S.A., notowany na NewConnect największy w Polsce operator sklepów wolnocłowych, która nagrodzi akcjonariuszy dedykowanymi kartami rabatowymi.

Wprowadzając karty rabatowe chcemy uhonorować obecnych akcjonariuszy, a także zachęcić nowe osoby do inwestowania w akcje Baltony. Spółka dynamicznie się rozwija, startujemy w przetargach, otwieramy nowe sklepy. Akcjonariusze zyskują więc podwójnie – zarabiają na wzroście wartości spółki oraz oszczędzają na zakupach – mówi Andrzej Uryga, dyrektor zarządzający PHZ Baltona S.A.

Do programu przystąpić mogą inwestorzy, którzy posiadają min. 250 akcji spółki. W zamian otrzymają oni kartę uprawniającą do rabatu w wysokości 12 proc. od wartości zakupów powyżej 50 zł zrobionych we wszystkich sklepach Baltony w Polsce.

Co ważne akcjonariusze mogą korzystać z karty rabatowej nie tylko podczas podróży lotniczej. Baltona posiada także sklepy ogólnodostępne. Najnowszy z nich, o nazwie Baltona Arrival, został niedawno otwarty na Lotnisku Chopina w Warszawie. Sklep jest zlokalizowany w strefie ogólnodostępnej hali przylotów Terminalu A, dzięki czemu mogą z niego korzystać zarówno pasażerowie, osoby oczekujące na podróżnych, jak również wszyscy pozostali klienci odwiedzający warszawskie lotnisko.

Baltona Arrival to ósmy sklep Spółki na Lotnisku Chopina. W sumie Baltona, będąc liderem wśród operatorów sklepów wolnocłowych, posiada tylko w Polsce ponad 20 placówek: na dziewięciu polskich lotniskach oraz w Świnoujściu. W listopadzie ubiegłego roku spółka wygrała przetarg na prowadzenie sklepów wolnocłowych w nowym terminalu Portu Lotniczego Gdańsk im. Lecha Wałęsy. Każda nowa placówka to zarazem większy zasięg działania Karty akcjonariusza Baltony.

Dodatkowe informacje, w tym wniosek o wydanie karty i szczegółowy regulamin programu dostępny jest na stronie www.karta.baltona.pl.

źródło: Sirius PR